Det er et problem på proxy-serveren, eller adressen er feil - hva skal jeg gjøre?

Pin
Send
Share
Send

I denne artikkelen vil jeg vise deg hva du skal gjøre hvis feilen "Det er et problem på proxy-serveren eller adressen er feil" vises i nettleseren på datamaskinen eller telefonen. Instruksjonene i denne artikkelen skal hjelpe deg med å løse eventuelle proxy-feil som vises ganske ofte på Windows- eller Android-telefoner og nettbrett.

Ofte vises feilen i nettleseren Google Chrome, Opera, Yandex.Browser. I andre nettlesere, for eksempel standard Microsoft Edge, ser denne feilmeldingen litt annerledes ut. Men i alle fall vil nettleseren si "Ingen internettforbindelse" (eller nettverk) og en forespørsel om å kontrollere proxy-serverinnstillingene. Jeg skrev allerede ovenfor at denne feilen plutselig kan vises både på en datamaskin og på en telefon som kjører på Android eller iOS (iPhone, iPad).

Slik ser meldingen "Det var et problem med proxy-serveren eller adressen er feil" i Chrome:

Det vil fortsatt være en feilkode nedenfor: ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED.

Og her er den samme feilen i Operaen:

Yandex Browser sier: "Enten er det noe galt med proxy-serveren, eller så er adressen feil." Som i utgangspunktet er det samme.

På en telefon (Android) i Google Chrome er denne feilen ikke annerledes.

Og dette problemet oppstår på grunn av feil proxy-serverinnstillinger. Når proxy-serveren er aktivert i Windows- eller Android-innstillingene, men feil adresser er spesifisert, eller serveren bare ikke fungerer. Generelt sett bør proxy-innstillingene være deaktivert. Ofte blir de slått på av brukerne selv, etter noen instruksjoner, eller ved et uhell. Eller noen programmer gjør det. Kanskje til og med ondsinnet. For å dirigere internettforbindelsen din via serverne deres.

Derfor, for å fjerne feilen knyttet til proxyen, må vi deaktivere disse innstillingene i Windows-innstillingene, i nettleseren eller i Android-innstillingene (hvis du har denne feilen på telefonen).

Det er et problem med proxy-serveren ... hva skal jeg gjøre på Windows?

Hvis du har Windows 10, så begynn i søket å skrive ordet "proxy". Og åpne "Network Proxy Settings".

Proxy-innstillingene åpnes, der du må deaktivere alle tre elementene:

  • Oppdag parametere automatisk
  • Bruk tilpasningsskript
  • Bruk en proxy-server.

Etter det skal feilen om problemer på proxy-serveren i nettleseren forsvinne, og nettstedene begynner å åpnes.

One-stop løsning. For Windows 7 og andre versjoner

Metoden jeg skrev om ovenfor fungerer bare i Windows 10. Hvis du har Windows 8, Windows 7 eller samme dusin, kan du bruke en annen løsning.

Kontrollpanelet må åpnes. Dette kan gjøres via Start-menyen. Eller trykk på Win + R-tastene, skriv inn kommandoenstyre og klikk Ok.

Bytt til "Små ikoner" og finn "Nettleseralternativer". I Windows 7 - "Alternativer for Internett".

Deretter, i kategorien "Tilkoblinger", må du klikke på "Nettverksinnstillinger" -knappen, fjerne merket for alle boksene og klikke "Ok" og deretter "Bruk".

Alt er klart. Jeg tror det ikke gir mening å se på proxy-innstillingene i innstillingene til Opera-nettleseren, Yandex-nettleseren, Chrome, etc., siden systeminnstillingene brukes der. Og hvis du går til innstillingene for proxy-serveren gjennom nettleseren, åpnes vinduet som vises i skjermbildet ovenfor.

Hva om løsningen ikke fungerer?

  • Sjekk om andre nettsteder åpnes i en annen nettleser.
  • Hvis du bruker en VPN, deaktiver den.
  • Deaktiver alle nettlesertillegg.
  • Kanskje feilen "Det er et problem på proxy-serveren eller adressen er feil" forårsaket av en slags virus eller skadelig programvare. Du må sjekke datamaskinen din ved hjelp av AVZ-verktøyet, Malwarebytes AdwCleaner, Malwarebytes Free, etc.
  • Beskriv problemet ditt i kommentarene.

Android-telefon: Proxy oppdaget et problem eller adressen er feil

Hvordan det ser ut på en telefon og et nettbrett som kjører på Android, viste jeg i begynnelsen av artikkelen. Løsningene der er de samme som på datamaskinen - du må deaktivere proxy-serveren. Dette er ikke vanskelig å gjøre.

Åpne Wi-Fi-innstillinger og klikk på Wi-Fi-nettverket som du er koblet til Internett gjennom. Eller klikk på den, hold den og velg "Egenskaper". Deretter må du finne innstillingene for proxyserveren og velge "Nei".

Eller slik:

Hvis deaktivering av proxy ikke hjalp, må du være oppmerksom på programmer som lar deg bruke en VPN-tilkobling. De er også ofte installert på Android. Koble fra VPN-tilkoblingen, eller avinstaller programmet.

Oppdater: en egen artikkel med løsninger på ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED-feilen på Android.

Du kan også tilbakestille nettverket i Android-innstillinger.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Changing Proxy Settings Windows 7 (Kan 2024).

essaisrff-com