Hvordan finner jeg ut "maskinvare-ID" til en Wi-Fi-adapter, bestemmer produsent, modell og driver?

Pin
Send
Share
Send

Det er ingen hemmelighet at de fleste av problemene som er relatert til Wi-Fi i Windows, kommer fra drivere. Enten er driveren for Wi-Fi ikke installert i det hele tatt, eller så er driveren av en slags "kurve" og ingenting fungerer. Å finne riktig sjåfør er ikke en enkel oppgave. Spesielt for brukere som aldri har opplevd dette. Jeg har allerede skrevet mange instruksjoner om dette emnet, lenker til som vil bli igjen i prosessen med å skrive denne artikkelen.

Når det gjelder bærbare datamaskiner, er den mest riktige beslutningen å laste ned en driver fra produsentens nettsted spesielt for din modell og det installerte operativsystemet. Jeg har allerede snakket om dette i artikkelen hvilken driver som trengs for at Wi-Fi skal fungere på en bærbar datamaskin. Men det er ikke alltid mulig å laste ned den nødvendige driveren fra produsentens nettsted. Hovedsakelig av to grunner:

  1. Nettstedet har flere drivere for Wi-Fi (trådløst LAN), og det er ikke klart hvilken som skal lastes ned og installeres. Dette er fordi produsenter kan installere forskjellige Wi-Fi-moduler på samme bærbare datamaskin. Ulike produsenter. Derfor har nettstedet flere drivere. Hvis du ser nøye, vil det under hver være skrevet for hvilken produsent det er ment (Intel, Atheros, Ralink, Broadcom). For å bestemme produsenten kan du bruke HWVendorDetection-programmet, som jeg beskrev i artikkelen Slik installerer du drivere på et Wi-Fi-adapter i Windows 7. Men problemet er at dette programmet ofte ikke viser produsenten av trådløst LAN.
  2. Og den andre grunnen er mangelen på en driver for versjonen av Windows som er installert på den bærbare datamaskinen vår.

I separate artikler har jeg vist hvordan du finner og installerer den trådløse adapterdriveren spesielt på bærbare ASUS, Acer og Lenovo.

Hvis vi har en stasjonær datamaskin, er situasjonen der omtrent den samme. På en PC er enten PCI (inne i systemenheten) eller USB (som en flash-stasjon) Wi-Fi-mottaker ofte installert. Denne adapteren har en modell, og det er produsentens nettsted der vi kan laste ned den nødvendige driveren. Med mindre dette selvfølgelig er en slags kinesisk, ikke navngitt Wi-Fi-adapter. I så fall vil denne artikkelen være nyttig.

Men det er en universell løsning som du kan finne ut produsenten, modellen og finne en driver for hvilken som helst enhet. Inkludert for Wi-Fi-adapteren. Poenget er at hvis enheten er fysisk koblet til den bærbare datamaskinen eller PC-en, så skal den vises i enhetsbehandling. Hvis vi snakker om et trådløst nettverksadapter, kan det vises i fanen "Nettverkskort" (når driveren er installert og den fungerer). Eller for eksempel vises en 802.11n USB trådløs LAN-kortenhet, og vi må finne ut hvilket brikkesett denne adapteren er bygget (finn ut produsenten). Siden Windows (spesielt Windows 10) ofte ofte installerer den gamle, gamle driveren. I en tid da produsenten allerede har gitt ut en ny driver.

Eller det kan vises som en ukjent enhet (med gult utropstegn), eller "Network controller", "USB2.0 WLAN". Vanligvis er ukjente enheter samlet i kategorien "Andre enheter". For eksempel:

Løsning: se på spesialkoden "Utstyrs-ID" i egenskapene til denne adapteren (kjent eller ukjent) og allerede ved denne koden, gjennom et søk, eller på et spesielt nettsted (mer om dette senere i artikkelen) finn ut produsenten, modellen eller finn umiddelbart den nødvendige driveren ...

Finn ut "utstyrs-ID" og kopier koden

Alt er veldig enkelt. I enhetsbehandleren høyreklikker du på ønsket adapter (som allerede er installert i Windows, eller vises som en ukjent enhet) og velger "Egenskaper".

Neste er vi interessert i kategorien "Detaljer". Der, i rullegardinmenyen, må du velge "Utstyrs-ID" og kopiere den første linjen i listen.

Ved å bruke denne koden vil vi søke etter all nødvendig informasjon om enheten vår. Inkludert sjåføren.

Vi bestemmer produsenten, modellen og finner driveren

Du kan ganske enkelt kopiere maskinvare-ID og bruke søkemotoren.

Viktig! Noe av koden vil mest sannsynlig måtte fjernes. Slik at bare VID- og PID-verdiene gjenstår. Her er min opprinnelige "ID": USB VID_148F & PID_7601 & REV_0000, og her er den jeg leter etter: USB VID_148F & PID_7601.

Vi setter bare inn ID-en i Google eller Yandex og ser på informasjonen som er funnet. Umiddelbart i søkeresultatene kan jeg allerede se at adapteren min er bygget på MT7601U-brikken fra Ralink. Vi kjenner produsenten og kan gå tilbake til å laste ned driveren fra det offisielle nettstedet (laptop / adapter). Eller se etter en driver for Ralink MT7601U-brikkesettet (etter modell).

Eller i søket, gå til nettsteder som tilbyr å laste ned drivere for denne enheten. Bare vær forsiktig med disse nettstedene! Hvis målet ditt er å finne og laste ned en driver, er det best å gjøre det på DevID.info-nettstedet.

Vi går til sidendevid.info og sett inn "utstyrs-ID" -koden i søkefeltet. Ikke glem å fjerne unødvendig kode. La bare VID og PID-verdien være. Ellers kan det hende at søket ikke gir noen resultater.

En liste over drivere som passer for denne enheten vises. Ved siden av hver driver blir det angitt: hvilket operativsystem det passer for, utgivelsesdato og driverversjon. I tillegg til produsenten av enheten.

Last ned driveren til datamaskinen. Mest sannsynlig vil det være i arkivet.

Etter det må du trekke ut mappen med driveren fra arkivet og installere den.

Hvis arkivet inneholder en .exe-fil, kjører du den og følger installasjonsinstruksjonene.

I tilfelle denne metoden ikke fungerer, må du installere den gjennom enhetsbehandling.

Høyreklikk på enheten (som vi lastet ned driveren for) og velg "Oppdater driver".

Deretter elementet "Søk etter drivere på denne datamaskinen" og spesifiser banen til mappen med driveren.

Og hvis alt gikk bra, skulle det vises en melding om at driveren er installert eller oppdatert.

Det er alt! Hvis noe - er jeg i kontakt i kommentarene. Lykke til!

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Computer me wifi driver kaise download kare. Computer me wifi driver kaise install kare (Kan 2024).

essaisrff-com